Моето дете не знае добро да плива. Дали е безбедно во морето или базенот?

Во кампот секојдневно се одржуваат часови по пливање во базените од страна на искусни инструктори и спасувачи, со потребната опрема за тоа. Секојдневното капење во морето и организираните игри се под надзор на вработените во кампот (спасувачи, водачи на тимови).