Подгответе се за незаборавно летно искуство!

Лето, море, пливање, игри, спорт, пријатели, борба со перници, надворешно кино, диско, чистота, мирисот на борови дрвја… Со еден збор, Каливас! Магично место каде зеленото се спојува со синото, планината со морето, играњето и безгрижноста со одговорноста, нудејќи на децата единствена можност да бидат во контакт со природата и со себеси.

Една стара песна на кампот вели: „Ние живееме, живееме добар живот, овде во кампот под отворено небо…“

Пријателствата формирани овде траат засекогаш, песни на камперите кои враќаат убави спомени, ноќи со многу смеа, солзи при заминување и ветување за повторна средба следното лето.. КАЛИВАС. Сите ќе бидеме таму!