За Нас

Добродојдовте во „Интернационланиот детски летен камп Каливас“, еден од најголемите кампови за одмор во Грција. Основан е од страна на г-дин Џорџ Каливас, наставник по гимнастика, во 1977 година, и оттогаш, задоволството на децата претставува врвен приоритет на кампот. Нашиот камп е лоциран на крајбрежјето во Метаморфози, Халкидики, Грција, на површина од 20 хектари, опкружено со околните прекрасни планини синото Средоземно море.

Кампот Каливас има за цел да обезбеди здрава и безбедна средина за учење и детска забава во текот на нивниот летен одмор. Во прекрасен медитерански амбиент, децата уживаат прекрасно искуство проследено со различни видови спортски игри и возбудливи активности во природа. Со текот на годините, нашиот камп ја подобрува инфраструктурата во однос на човековите ресурси, ангажирајќи професионален и стручен кадар, прилагодувајќи се на технолошките иновации, притоа добивајќи широки признанија за изворедно гостопримство, услуги и организациски способности.

Збор од директорите

Од отварање на нашите врати во 1977…

Многу сме среќни што работиме со деца од целиот свет, што учиме од нив како и они од нас, што им помагаме, од година во година, да растат во окпружување за кое ние сметаме дека е единствено.

Кампот Каливас е семеен камп кој е управуван од страна на г-дин и г-ѓа Каливас и нивните возрасни деца, кои од престојот во кампот во текот на летните одмори имаат пријатни и незаборавни искуства. Членовите на поширокото семејство исто така работат во кампот.

Кампот Каливас се стреми кон тоа да обезбеди богато искуство на децата во текот на нивниот одмор. Ние сме верни кон нашата филозофија, да им служиме на децата во нашиот камп, со нашата грижа, стручност и посветеност на нивните потреби.

Our mission

  • Τo offer a unique summer holiday experience for children between the ages of 6-15 years old. Τo encourage friendship across cultures and languages from around the world.

  • To develop the spirit of teamwork and co-operation. To teach young people how to take the first steps away from home towards becoming more responsible and self-sufficient.

  • To provide Greek language courses, sports, artistic activities and outdoor excursions tailored to each individual's skill, in order to bring out talent and encourage progress.

  • To awaken a desire for discovery and learning by encouraging active participation in all daily activities. To help children discover Greece's natural beauty and culture.

  • To develop their personalities whilst having wonderful experiences on their vacations.
    To return to their family home happy, but more mature.