Κατασκηνωτικές Κραυγές

Η ψυχαγωγία των παιδιών στην κατασκήνωση αποτελεί έναν από τους βασικούς σκοπούς της κατασκήνωσης. Οποιαδήποτε δραστηριότητα του προγράμματος έχει σκοπό ψυχαγωγικό και φυσικά παιδαγωγικό. Έτσι, εκτός από τις καθημερινές δραστηριότητες όπως είναι η ζωγραφική, τα επιτραπέζια, αθλητισμός κ.α., οι άλλες δραστηριότητες της ημέρας που έχουν παιδαγωγικό χαρακτήρα, μπορούν να αποκτήσουν και ψυχαγωγικό. Αυτό εξαρτάται από την κατάρτnση και την ευστροφία των στελεχών και του ομαδάρχη, να μετατρέψουν το στρώσιμο του κρεβατιού ή την καθημερινή καθαριότητα σε παιχνίδι. Στα πλαίσια αυτά, τα παιδιά, μπορούν να δημιουργήσουν μια κραυγή ή ένα τραγούδι.

“Τον αρχηγό μας, τον αγαπάμε, γιατί είναι λεβεντιά. Υπαρχηγοί και ομαδάρχισσες γίνονται με μας παιδιά. Και όλα πάν ωραία όλα παν καλά ζήτω η κατασκήνωση παιδιά.”

“Πετάμε ψηλά, πετάμε γοργά, πάνω από θάλασσες και από βουνά, κάτω από τον ήλιο και το φεγγάρι, είμαστε γλάροι, γλάροι.”

“Είναι ένας κρίκος γερός δυνατός, όπως ο κύκλος απόψε αυτός, που μας ενώνει σε νέα ζωή, κι έχει το νόμο πνοή. Ένας νόμος, φωτίζει κάθε του βίου πτυχή, ένας κρίκος, κάνει καθένα ευτυχή. Τιγιαγιά, τιγιαγιά, τίγιαγιαγιαέω, τίγιαγιά, τίγιαγιά, τίγιαγιάγιαώ, για-ώ.”

“Και τώρα ας ενώσουμε τα χέρια όλοι μαζί, και αλυσίδα ας πλέξουμε αγάπης δυνατή. Όχι δεν χωριζόμαστε για πάντοτε παιδιά, μα θα ξαναβλεπόμαστε τον χρόνο μια φορά!”