Το παιδί μου πηγαίνει πρώτη φορά κατασκήνωση. Πως με συμβουλεύετε να το αντιμετωπίσω;

Η πρώτη φορά που πηγαίνει κατασκήνωση ένα παιδί ίσως είναι η πρώτη φορά που θα μείνει χωρίς τους γονείς του και αυτό κάποιες φορές είναι δύσκολο από την πλευρά των παιδιών αλλά και των γονέων.

Το παιδί είναι έτοιμο να πάει κατασκήνωση όταν και οι γονείς του είναι έτοιμοι να το αποχωριστούν. Τη στιγμή του αποχωρισμού λοιπόν, κρατήστε σταθερή στάση και κρύψτε την οποιαδήποτε ανησυχία σας.

Οι πρώτες ημέρες στην κατασκήνωση είναι ημέρες προσαρμογής και η συχνή επικοινωνία δε θα βοηθήσει το παιδί να προσαρμοστεί στην κατασκηνωτική ζωή αλλά αντιθέτως θα το αποσυντονίσει από το κατασκηνωτικό πρόγραμμα. Όσο καλά και να περνάει ένα παιδί είναι πολύ πιθανό ακούγοντάς σας, να στενοχωρηθεί και να νιώσει νοσταλγία για το σπίτι του. Δώστε στο παιδί σας το χρόνο που χρειάζεται, και προτρέψτε το να κάνει νέους φίλους, να ακολουθεί το πρόγραμμα της κατασκήνωσης και για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζει, να ενημερώνει τους υπευθύνους της κατασκήνωσης.

Το σίγουρο είναι ότι αν δείξετε εμπιστοσύνη και συνεργαστείτε με το ανθρώπινο δυναμικό της κατασκήνωσης, οι μικροί μας φίλοι θα φύγουν γεμάτοι όμορφα συναισθήματα και αναμνήσεις που θα θυμούνται για μια ζωή!