Συχνές ερωτήσεις

Η πρώτη φορά που πηγαίνει κατασκήνωση ένα παιδί ίσως είναι η πρώτη φορά που θα μείνει χωρίς τους γονείς του για για αρκετές ημέρες και αυτό κάποιες φορές είναι δύσκολο και απο την πλευρά των παιδιών αλλά και απο την πλευρά των γονιών.

Πριν ξεκινήσει η κατασκήνωση, καλό θα ήταν να γίνει μια συζήτηση με το παιδί και ίσως μία επίσκεψη στις εγκαταστάσεις μας, για να γνωρίσετε χώρους και ανθρώπους. Το παιδί θα πρέπει να έχει ενημερωθεί για τις δραστηριότητες που θα αναπτύξει στην κατασκήνωση αλλά και να αντιληφθεί οτι θα υπάρχουν και κάποιες υποχρεώσεις που πρέπει να αναλάβει, όπως, π.χ., να αυτοεξυπηρετείται, να φροντίζει τα πράγματα του κ.α.

Το παιδί είναι έτοιμο να πάει κατασκήνωση όταν και οι γονείς του είναι έτοιμοι να το αποχωριστούν. Τη στιγμή του αποχωρισμού λοιπον, κρατήστε σταθερή στάση και κρύψτε την οποιαδήποτε ανησυχία σας.

Οι πρώτες μέρες στην κατασκήνωση είναι μέρες προσαρμογής και όσο δύσκολο και αν είναι, καθημερινές πολύωρες επισκέψεις και τηλεφωνήματα μεγάλης διάρκειας δε θα βοηθήσουν το παιδί να προσαρμοστεί στην κατασκηνωτική ζωή, αλλά αντιθέτως θα το αποπροσανατολίσουν και θα το αποσυντονίσουν. Όσο καλά και να περνάει ένα παιδί είναι πολύ πιθανό ακούγοντάς σας, να στενοχωρηθεί και να νιώσει νοσταλγία για το σπίτι του. Δώστε στο παιδί σας το χρόνο που χρειάζεται, προτρέψτε το να να κάνει νέους φίλους, να ακολουθεί το πρόγραμμα της κατασκήνωσης και για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζει, να ενημερώνει τους υπευθύνους της κατασκήνωσης.

Το σίγουρο είναι, οτι αν ο γονέας δείξει εμπιστοσύνη και συνεργαστεί με το ανθρώπινο δυναμικό της κατασκήνωσης, στο τέλος της κατασκηνωτικής περιόδου, οι μικροί μας φίλοι δε θα θέλουν να την αποχωριστούν!

Από 6 έως 16 ετών. Τα ηλικιακά όρια διαμορφώνονται ανάλογα με το εκάστοτε ταμείο.

Τα 46 χρόνια εμπειρίας μας σε συνδυασμό με τη μοναδική τοποθεσία της κατασκήνωσης μέσα στο  πράσινο και πάνω στο κύμα μας κάνουν να ξεχωρίζουμε απο τις  υπόλοιπες κατασκηνώσεις. Ο απόλυτος συνδυασμός βουνού , δάσους και θάλασσας αποτελούν το πλέον ιδανικό περιβάλλον για τις διακοπές των παιδιών σας.

Ενημερωθείτε για όλες τις λεπτομέρειες του προγράμματος εδώ.

Πρέπει πρώτα να γίνει κράτηση στα κεντρικά γραφεία μας στη Θεσσαλονίκη τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά εδώ και μετά να γίνει και η ανάλογη αίτηση στο ταμείο σας. Είναι απαραίτητη η έγκαιρη κράτηση της θέσης προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Ενημερωθείτε για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία εδώ.
Στην κατασκήνωση υπάρχουν όλο το 24ωρο φύλακες που προσέχουν διακριτικά τα παιδιά. Η κατασκήνωση είναι περιφραγμένη περιμετρικά. Δεν επιτρέπεται σε κανέναν η είσοδος και έξοδος χωρίς να έχει προηγηθεί ο προβλεπόμενος έλεγχος.
Η κατασκήνωση είναι πάνω στη θάλασσα. Η πρόσβαση γίνεται μέσω της αερογέφυρας που συνδέει την κατασκήνωση με την παραλία. Τα παιδιά πηγαίνουν για μπάνιο καθημερινά όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.
Στην κατασκήνωση γίνονται καθημερινά μαθήματα εκμάθησης κολύμβησης στις πισίνες από έμπειρους προπονητές και πάντα υπό την επίβλεψη ναυαγοσωστών, με τα κατάλληλα βοηθητικά μέσα (π.χ. σανίδες, μπρατσάκια κ.λ.π.). Παρόλα αυτά, η κατασκήνωση πρέπει να είναι ενήμερη σε περίπτωση που δεν γνωρίζει κολύμπι. Το καθημερινό μπάνιο στη θάλασσα και όλα τα θαλάσσια παιχνίδια γίνονται σε ελεγχόμενο χώρο και με την επίβλεψη στελεχών (ναυαγοσώστων, υπαρχηγών, ομαδαρχών).

Η κατασκήνωση διαθέτει ένα υπερσύγχρονο ιατρείο με πλήρως εξοπλισμένο φαρμακείο που λειτουργεί επί 24ωρου βάσεως, στελεχωμένο από έμπειρο παιδίατρο και τρείς διπλωματούχες νοσηλεύτριες. Για την πλήρη ενημέρωση της κατασκήνωσης σχετικά με την υγεία του παιδιού σας, παρακαλούμε συμπληρώστε το ειδικό έντυπο που θα βρείτε εδώ. Για προληπτικούς λόγους όλα τα φάρμακα που έχουν μαζί τους τα παιδιά παραδίδονται με την άφιξη τους στο ιατρείο.Το ιατρικό προσωπικό μας μεριμνά έτσι ώστε το παιδί να παίρνει τα φάρμακα του σύμφωνα με τις οδηγίες τους γιατρού σας.

Η κατασκήνωση δε φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα υγείας για το οποίο δεν υπάρχει η ανάλογη έγγραφη αναφορά του γονέα.

Οπωσδήποτε. Το μενού μας είναι συγκεκριμένο αλλά αν ειδοποιηθούμε εγκαίρως και εφόσον ειναι εφικτό θα προσπαθήσουμε να σας εξυπηρετήσουμε, όπως άλλωστε συνέβη αρκετές φορές στο παρελθόν σε παρόμοιες περιπτώσεις.

Με το φύλο, την ηλικία και φυσικά με την παρέα τους εάν έρχονται με φίλους ή αδέλφια με μικρή διαφορά ηλικίας. Προσπαθούμε να τηρήσουμε αυστηρά το κριτήριο της ηλικίας καθώς με την πολυετή εμπειρία μας κρίνουμε ότι η κάθε ηλικία έχει τα δικά της ενδιαφέροντα. Στην περίπτωση που κάποια παιδιά επιθυμούν να μπουν στο ίδιο σπιτάκι, πρέπει να το αναφέρουν τη στιγμή της άφιξης στον υπεύθυνο υπαρχηγό. Δεν είναι απαραίτητο να ενημερώσετε το γραφείο της κατασκήνωσης εκ των προτέρων.

Στην κατασκήνωση υπάρχουν σημεία με ελεγχόμενη πρόσβαση στο διαδίκτυο. Σημαντικό όφελος για τους κατασκηνωτές είναι ότι ξεφεύγουν έστω και για λίγο από την τεχνολογία, τους υπολογιστές, το διαδίκτυο, την τηλεόραση, τα κινητά… που δυστυχώς αποτελούν ένα μεγάλο και αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας τους. Η χρήση τους στον κατασκηνωτικό χώρο γίνεται αποκλειστικά με προσωπική ευθύνη των γονέων και η κατασκήνωση δε φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειάς τους.

Τα παιδιά μπορούν να έχουν έξοδο/διανυκτέρευση/αποχώρηση μόνο με τους γονείς τους και πάντα σε ώρες επισκεπτηρίου (ενημερωθείτε εδώ) εκτός από έκτακτες περιστάσεις. Σε περίπτωση εξόδου/ διανυκτέρευσης/ αποχώρησης με κάποιον τρίτο, οι γονείς πρέπει να δώσουν στο άτομο αυτό υπεύθυνη δήλωση με το γνήσιο της υπογραφής, (μπορείτε να τη βρείτε εδώ), αναγράφοντας το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό ταυτότητάς του, για να την παραδώσει στην κατασκήνωση.

*Για το γνήσιο υπογραφής δεν είναι απαραίτητη η μετάβαση στα ΚΕΠ, μπορείτε και ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο: www.gov.gr

Σε περίπτωση οριστικής αποχώρησης με τρίτο άτομο, οι γονείς θα πρέπει να έχουν ήδη υπογράψει τα ανάλογα έγγραφα του ασφαλιστικού τους φορέα και να τα έχουν παραδώσει στο άτομο που θα παραλάβει το παιδί τους. Για να αποφευχθεί οποιαδήποτε ταλαιπωρία των παιδιών, οι γονείς θα μπορούσαν να έχουν ήδη συμπληρώσει σε κάποια προηγούμενη επίσκεψή τους στην κατασκήνωση, την υπεύθυνη δήλωση με τα ονόματα των ατόμων με τα οποία επιτρέπουν στο παιδί τους να έχει έξοδο/διανυκτέρευση/αποχώρηση.

Όποιος έρθει να παραλάβει παιδί που δεν είναι δικό του, θα πρέπει να συμπληρώσει και αυτός υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 ότι παραλαμβάνει παιδί/παιδιά με ευθύνη του γονέα τους και με δική του ευθύνη. Η επίδειξη ταυτότητας είναι απαραίτητη σε κάθε περίπτωση!

Εάν έχει οριστεί ένας κηδεμόνας ή ισχύει κάποιο ιδιαίτερο καθεστώς όσον αφορά την επιμέλεια του παιδιού, αυτό θα πρέπει να γνωστοποιείται στη γραμματεία με τα αντίστοιχα νόμιμα έγγραφα. Σε αντίθετη περίπτωση η κατασκήνωση δε φέρει καμία ευθύνη.