Από το 1977... η παραδοσιακή κατασκήνωση!

Συχνές ερωτήσεις

Είναι σημαντικό για τους κατασκηνωτές να ξεφύγουν έστω και για λίγο από την χρήση της τεχνολογίας που αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας τους. Η χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών στον κατασκηνωτικό χώρο γίνεται αποκλειστικά με προσωπική ευθύνη των γονέων και η κατασκήνωση δε φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειάς τους.

Δικαίωμα συμμετοχής στην κατασκήνωση έχουν παιδιά ηλικίας από 6 έως 16 ετών.

Η πολυετής εμπειρία μας και η μοναδική τοποθεσία της κατασκήνωσης που συνδυάζει βουνό και θάλασσα, αποτελούν το πλέον ιδανικό περιβάλλον για τις διακοπές των παιδιών σας.

Η πρώτη φορά που πηγαίνει κατασκήνωση ένα παιδί ίσως είναι η πρώτη φορά που θα μείνει χωρίς τους γονείς του και αυτό κάποιες φορές είναι δύσκολο από την πλευρά των παιδιών αλλά και των γονέων.

Το παιδί είναι έτοιμο να πάει κατασκήνωση όταν και οι γονείς του είναι έτοιμοι να το αποχωριστούν. Τη στιγμή του αποχωρισμού λοιπόν, κρατήστε σταθερή στάση και κρύψτε την οποιαδήποτε ανησυχία σας.

Οι πρώτες ημέρες στην κατασκήνωση είναι ημέρες προσαρμογής και η συχνή επικοινωνία δε θα βοηθήσει το παιδί να προσαρμοστεί στην κατασκηνωτική ζωή αλλά αντιθέτως θα το αποσυντονίσει από το κατασκηνωτικό πρόγραμμα. Όσο καλά και να περνάει ένα παιδί είναι πολύ πιθανό ακούγοντάς σας, να στενοχωρηθεί και να νιώσει νοσταλγία για το σπίτι του. Δώστε στο παιδί σας το χρόνο που χρειάζεται, και προτρέψτε το να κάνει νέους φίλους, να ακολουθεί το πρόγραμμα της κατασκήνωσης και για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζει, να ενημερώνει τους υπευθύνους της κατασκήνωσης.

Το σίγουρο είναι ότι αν δείξετε εμπιστοσύνη και συνεργαστείτε με το ανθρώπινο δυναμικό της κατασκήνωσης, οι μικροί μας φίλοι θα φύγουν γεμάτοι όμορφα συναισθήματα και αναμνήσεις που θα θυμούνται για μια ζωή!

Υπάρχουν Φορείς (πρόγραμμα ΔΥΠΑ, e-ΕΦΚΑ, Ασφαλιστικά Ταμεία)  που καλύπτουν το κόστος συμμετοχής στην κατασκήνωση με βάση συγκεκριμένα κριτήρια. Μπορείτε να ενημερώνεστε σχετικά με τα κριτήρια συμμετοχής και την απαιτούμενη διαδικασία που ορίζει ο αντίστοιχος Φορέας εδώ.

Η προκράτηση θέσης στην κατασκήνωση είναι απαραίτητη για να εξασφαλίσετε την θέση σας στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που σας ενδιαφέρει. Συνεπώς τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι τα εξής:

  1. Κάντε έγκαιρα την προκράτηση θέσης στην κατασκήνωση εδώ.
  2. Ενημερωθείτε και ακολουθήστε τη διαδικασία που ορίζει ο αντίστοιχος Φορέας που θα σας καλύψει το κόστος συμμετοτοχής. (προθεσμίες, αίτηση στον Φορέα κλπ)
Στην κατασκήνωση υπάρχει 24ωρη φύλαξη και δεν επιτρέπεται σε κανέναν η είσοδος και η έξοδος χωρίς να έχει προηγηθεί ο προβλεπόμενος έλεγχος. Η κατασκήνωση είναι περιφραγμένη περιμετρικά. 
Η κατασκήνωση βρίσκεται μπροστά στην γαλαζοπράσινη θάλασσα της Μεταμόρφωσης. Η πρόσβαση γίνεται μέσω της αερογέφυρας που συνδέει την κατασκήνωση με την παραλία. Τα παιδιά πηγαίνουν για μπάνιο καθημερινά εκτός αν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν.
Η κατασκήνωση πρέπει να είναι ενήμερη σε περίπτωση που το παιδί δεν γνωρίζει κολύμπι. Στην κατασκήνωση γίνονται μαθήματα κολύμβησης στις πισίνες από έμπειρους προπονητές και πάντα υπό την επίβλεψη ναυαγοσωστών, με τα κατάλληλα βοηθητικά μέσα (π.χ. σανίδες, μπρατσάκια). Το καθημερινό μπάνιο στη θάλασσα και όλα τα θαλάσσια παιχνίδια πραγματοποιούνται σε ελεγχόμενο χώρο και με την επίβλεψη στελεχών (ναυαγοσώστων, υπαρχηγών, ομαδαρχών).

Η κατασκήνωση διαθέτει ένα υπερσύγχρονο ιατρείο με πλήρως εξοπλισμένο φαρμακείο που λειτουργεί επί 24ωρου βάσεως, στελεχωμένο από έμπειρο ιατρό και δύο διπλωματούχες νοσηλεύτριες. Για την πλήρη ενημέρωση της κατασκήνωσης σχετικά με την υγεία του παιδιού σας, την ημέρα άφιξης θα πρέπει υποχρεωτικά να έχει μαζί του το Δελτίο Υγείας (θα το βρείτε εδώ) υπογεγραμμένο από τον γιατρό και τον γονέα / κηδεμόνα.

Τα παιδιά θα πρέπει υποχρεωτικά να παραδίδουν τυχόν φάρμακα που έχουν μαζί τους στο ιατρείο με την άφιξη τους στην κατασκήνωση. Το ιατρικό προσωπικό μας μεριμνά έτσι ώστε το παιδί να παίρνει τα φάρμακα του σύμφωνα με τις οδηγίες τους γιατρού σας.

Η κατασκήνωση δε φέρει καμία ευθύνη για περιστατικό που μπορεί να προκληθεί από την ελλιπή ενημέρωση σχετικά με το ιατρικό ιστορικό του παιδιού.

Δείτε το μενού μας εδώ και ενημερώστε μας εγκαίρως σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες του παιδιού σας. Εφόσον είναι εφικτό θα κάνουμε ότι μπορούμε για  να σας εξυπηρετήσουμε.

Τα παιδιά μπαίνουν στα σπιτάκια με βάση το φύλο, την ηλικία και φυσικά την παρέα τους. Προσπαθούμε να τηρήσουμε αυστηρά το κριτήριο της ηλικίας καθώς με την πολυετή εμπειρία μας κρίνουμε ότι η κάθε ηλικία έχει τα δικά της ενδιαφέροντα. Στην περίπτωση που κάποια παιδιά επιθυμούν να μπουν στο ίδιο σπιτάκι, πρέπει να το αναφέρουν τη στιγμή της άφιξης στον υπεύθυνο. Δεν είναι απαραίτητο να ενημερώσετε το γραφείο της κατασκήνωσης εκ των προτέρων.

Όχι, δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης για τα παιδιά στο διαδίκτυο.

Για την ασφαλή λειτουργία της κατασκήνωσης:

  • Δεν επιτρέπεται η είσοδος των γονέων/κηδεμόνων στους χώρους της κατασκήνωσης. Οι γονείς / κηδεμόνες μπορούν να πάρουν τα παιδιά τους για έξοδο/βόλτα εκτός κατασκήνωσης.
  • Η παραλαβή των παιδιών πραγματοποιείται μόνο από τους γονείς με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.
  • Σε περίπτωση αποχώρησης με τρίτο πρόσωπο (π.χ. φίλο, συγγενή), οι γονείς / κηδεμόνες θα πρέπει να προσκομίσουν εξουσιοδότηση / υπεύθυνη δήλωση με το γνήσιο της υπογραφής ή μέσω gov.gr, αναγράφοντας το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό ταυτότητάς του.
  • Σε περίπτωση που ισχύει κάποιο ιδιαίτερο καθεστώς όσον αφορά την επιμέλεια του παιδιού, θα πρέπει να γνωστοποιηθεί με την προκράτηση θέσης στη κατασκήνωση αποστέλλοντας τα σχετικά επίσημα έγγραφα. Σε αντίθετη περίπτωση η κατασκήνωση δε φέρει καμία ευθύνη.

Δεν επιτρέπεται η είσοδος και παραμονή των γονέων / κηδεμόνων στο χώρο της κατασκήνωσης.