ΟΑΕΔ: Έναρξη αιτήσεων 2022

Σήμερα Παρασκευή, 29 Απριλίου 2022 και ώρα 15:00, ξεκινά η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα ΟΑΕΔ έτους 2022. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Κυριακή 8 Μαΐου και ώρα 23:59.


Οι δικαιούχοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα καταθέτουν αποκλειστικά ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής μέσω των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ ως εξής:

Για τους πιστοποιημένους χρήστες (που έχουν κωδικούς πρόσβασης στον ΟΑΕΔ):
 • χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης ΟΑΕΔ πατώντας εδώ (για τους πιστοποιημένους χρήστες)
Για τους νέους χρήστες (που δεν έχουν κωδικούς πρόσβασης στον ΟΑΕΔ):
 • με τους προσωπικούς κωδικούς (και όχι των συζύγων σας) πρόσβασης του TAXISnet, επιλέγοντας «Σύνδεση στο Σύστημα μέσω πιστοποίησης από την ΑΑΔΕ», κάνετε την εγγραφή σας ως νέος χρήστης και στη συνέχεια μπορείτε να υποβάλετε την αίτηση συμμετοχής σας για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα έτους 2022, εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ


ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ (τέκνα): Τα παιδιά των δικαιούχων πρέπει να έχουν γεννηθεί από 1η Ιανουαρίου 2006 έως 14 Ιουνίου 2016 και μπορούν να διαμείνουν στην παιδική κατασκήνωση μέχρι 15 συνεχόμενες ημέρες κατ’ ανώτατο όριο, συμπεριλαμβανομένων και των ημερών προσέλευσης και αποχώρησης.

Πατήστε εδώ για να δείτε τα Κριτήρια Συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Δικαιολογητικά που αφορούν στην ασφαλιστική ταυτότητα, στο εισόδημα και στην ανεργία των δικαιούχων αναζητούνται αυτεπάγγελτα. Σε όσες περιπτώσεις απαιτούνται δικαιολογητικά λόγω μη δυνατότητας αυτεπάγγελτης αναζήτησης, αυτά επισυνάπτονται στις αιτήσεις.

ΠΟΤΕ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ? 

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

 • Οι δικαιούχοι οφείλουν να έχουν μεριμνήσει εγκαίρως, πριν από την υποβολή της αίτησής τους, για τη διαδικασία απόδοσης ΑΜΚΑ στα παιδιά τους ή επικαιροποίησης των στοιχείων τους (ιδιαίτερα στις περιπτώσεις μεταβολής στοιχείων οικογενειακής μερίδας).
 • Οι δικαιούχοι οφείλουν να προσέξουν ιδιαίτερα την ΟΡΘΗ συμπλήρωση του ΑΜΚΑ και των στοιχείων των παιδιών τους.
 • Διόρθωση, τροποποίηση ή συμπλήρωση των αιτήσεων, είναι δυνατή ΜΟΝΟ ΜΕ ΝΕΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ, οι οποίες υποβάλλονται σε αντικατάσταση των προηγουμένων αιτήσεων.
 • Ο έλεγχος του αριθμού των ημερών εργασίας θα γίνει με αυτεπάγγελτη αναζήτηση από τον ΕΦΚΑ με βάση τον Αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένου. (Αριθμός Μητρώου πρώην ΙΚΑ) 
 • Οι δικαιούχοι συμπληρώνουν υποχρεωτικά στην ηλεκτρονική αίτησή τους (ΜΙΑ ΑΙΤΗΣΗ) τον ΑΜΚΑ και τα στοιχεία (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, μητρώνυμο, ημερομηνία γέννησης) όλων των ανήλικων παιδιών τους (έως 18 ετών).

Ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή ή μη της ένδειξης «ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟ» :

 • «ΝΑΙ» για κάθε παιδί που θα έρθει στην κατασκήνωση

 • «ΟΧΙ» για κάθε ανήλικο παιδί που δεν θα έρθει στην κατασκήνωση, αλλά  θα πρέπει να το δηλώσετε για την μοριοδότηση σας.

  ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν δηλώσετε το παιδί σας ως ωφελούμενο, ενώ δεν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα, θα αποκλειστείτε οι ίδιοι από τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα του επόμενου έτους.


Το σύστημα επιλογής των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ. Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση Επιταγής Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού.

Πατήστε εδώ για να δείτε τις σχετικές ανακοινώσεις στη σελίδα του ΟΑΕΔ.