Κανονισμός Λειτουργίας

Η κατασκήνωση Καλύβας, από το 1977 λειτουργεί με αίσθημα ευθύνης και ειλικρίνειας έχοντας ως κύριο μέλημα τη διαφύλαξη της υγείας και της αξιοπρέπειας όλων.

Η ασφάλεια και η υγεία των κατασκηνωτών και του προσωπικού μας παραμένει για εμάς πάντα η κύρια προτεραιότητα. Συνεπώς, προσαρμόζουμε τη λειτουργία μας στις νέες συνθήκες της ζωής όλων μας κατά τον βέλτιστο τρόπο. Πιο αναλυτικά, δείτε παρακάτω τον κανονισμό λειτουργίας:


1. Κράτηση θέσης στην κατασκήνωση

Κράτηση θέσης για το παιδί του μπορεί να κάνει μόνο ο γονέας / κηδεμόνας και ΟΧΙ τρίτο πρόσωπο (π.χ. φίλος) με έναν από τους εξής τρόπους:

 • Ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική μας φόρμα εδώ. Με την επιτυχή υποβολή της ηλεκτρονικής φόρμας, ο γονέας / κηδεμόνας λαμβάνει αυτόματα αντίγραφο στο Email που δήλωσε ή 
 • Τηλεφωνικά, καλώντας στα γραφεία μας 2310264202. Θα λάβει στη συνέχεια Email επιβεβαίωσης κράτησης.

Με την επιβεβαίωση της κράτησης και πριν την άφιξη του παιδιού στην κατασκήνωση, οι γονείς / κηδεμόνες θα πρέπει να αποστείλουν τα απαραίτητα έγγραφα που θα τους ζητηθούν, για τα οποία μπορείτε να ενημερώνεστε εδώ. Δικαίωμα συμμετοχής στα κατασκηνωτικά προγράμματα έχουν παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν συμμετέχετε μέσω Προγράμματος ΔΥΠΑ(πρώην ΟΑΕΔ) / e-ΕΦΚΑ / Ασφαλιστικού Ταμείου / άλλου Φορέα, θα πρέπει να κάνετε και την απαραίτητη διαδικασία που ορίζει ο αντίστοιχος Φορέας που θα σας καλύψει το κόστος συμμετοχής. Μπορείτε να ενημερώνεστε σχετικά εδώ.


2. Διαδικασία άφιξης και αναχώρησης των κατασκηνωτών

 • Η διαδικασία άφιξης και αναχώρησης των κατασκηνωτών θα πραγματοποιείται σε προγραμματισμένο ωράριο για το οποίο θα έχουν ενημερωθεί οι γονείς μερικές ημέρες νωρίτερα.
 • Δεν επιτρέπεται η είσοδος των Γονέων – Κηδεμόνων στους χώρους της κατασκήνωσης. 
Προσέλευση με τα λεωφορεία της κατασκήνωσης

Λεωφορεία της κατασκήνωσης για τη μεταφορά των κατασκηνωτών υπάρχουν στην αρχή και στο τέλος της κάθε περιόδου. Μπορείτε να ενημερώνεστε σχετικά με τα δρομολόγια και τις σχετικές οδηγίες προσέλευσης ΕΔΩ.

3. Επισκεπτήρια γονέων & άδειες εξόδου

Για την ασφαλή λειτουργία της κατασκήνωσης:

 • Δεν επιτρέπεται η είσοδος των γονέων/κηδεμόνων στους χώρους της κατασκήνωσης. Οι γονείς / κηδεμόνες μπορούν να πάρουν τα παιδιά τους για έξοδο/βόλτα εκτός κατασκήνωσης.
 • Απαγορεύεται αυστηρά να φέρνετε στα παιδιά γλυκά και τρόφιμα που μπορεί να αλλοιωθούν και να γίνουν επικίνδυνα για την υγεία τους.
 • Η παραλαβή των παιδιών πραγματοποιείται μόνο από τους γονείς με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.
 • Σε περίπτωση αποχώρησης με τρίτο πρόσωπο (π.χ. φίλο, συγγενή), οι γονείς / κηδεμόνες θα πρέπει να προσκομίσουν εξουσιοδότηση / υπεύθυνη δήλωση με το γνήσιο της υπογραφής ή μέσω gov.gr, αναγράφοντας το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό ταυτότητας του.
 • Σε περίπτωση που ισχύει κάποιο ιδιαίτερο καθεστώς όσον αφορά την επιμέλεια του παιδιού, θα πρέπει να γνωστοποιηθεί με την κράτηση θέσης στη κατασκήνωση αποστέλλοντας τα σχετικά επίσημα έγγραφα. Σε αντίθετη περίπτωση η κατασκήνωση δε φέρει καμία ευθύνη.

4. Τηλεφωνική επικοινωνία

Για να επικοινωνήσετε με τους μικρούς μας κατασκηνωτές, μπορείτε να καλείτε στη γραμματεία της κατασκήνωσης.

Ώρες επικοινωνίας: 10:00 – 11:00, 12:00 – 13:00 και 17:30 – 20:00.

Οι κατασκηνωτές μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν για την επικοινωνία με τους γονείς τους τα καρτοτηλέφωνα της κατασκήνωσης.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η χρήση κινητού τηλεφώνου στον χώρο της κατασκήνωσης γίνεται με αποκλειστική ευθύνη του ίδιου του κατασκηνωτή και ουδεμία ευθύνη φέρει η κατασκήνωση, σε περίπτωση απώλειας ή ζημίας της συσκευής.


5. Κατασκηνωτικό πρόγραμμα

Η οργάνωση της κατασκηνωτικής ζωής προσαρμόζεται σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με επίκεντρο τη δημιουργία σταθερών ομάδων κατασκηνωτών και προσωπικού σε όλο το φάσμα της διαμονής και των αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων. Η κατασκηνωτική δύναμη χωρίζεται σε μικρότερες σταθερές πληθυσμιακές ομάδες (ανά κοινότητα), οι οποίες παραμένουν σταθερές καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου.


6. Χώροι διαμονής κατασκηνωτών

 • Τα σπιτάκια της κατασκήνωσης έχουν συνολικό εμβαδόν περίπου 35 τ.μ. και είναι ειδικά διαμορφωμένα, ώστε να τηρούν όλες τις υγειονομικές προϋποθέσεις και να επιτρέπουν τον συνεχή και πλήρη φυσικό αερισμό τους.

7. Τραπεζαρία

Ο χώρος της τραπεζαρίας είναι ανοιχτός και επιτρέπει τον συνεχή και φυσικό αερισμό του.

 • Στον χώρο της τραπεζαρίας τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

8. Βασικοί κανόνες υγιεινής

 • Η ατομική υγιεινή και το μπάνιο των παιδιών γίνεται καθημερινά βάσει προγραμματισμένου ωραρίου ανά ομάδα.
 • Συχνός αερισμός των χώρων και ιδιαίτερα των χώρων διαμονής.
 • Τοποθετημένες συσκευές αντισηπτικών σε διάφορα σημεία της κατασκήνωσης, καθώς και επιπλέον συσκευές σαπουνοθήκης.
 • Καθημερινή καθαριότητα στα σπιτάκια από τους ομαδάρχες.
 • Οι κοινόχρηστοι χώροι υγιεινής, WC και ντους καθαρίζονται επιμελώς σε τακτά χρονικά διαστήματα από το προσωπικό καθαριότητας της κατασκήνωσης.
 • Ανάρτηση σε εμφανή και συχνά επισκεπτόμενα σημεία έντυπου ενημερωτικού υλικού (π.χ. αφίσες) για την υπενθύμιση και περαιτέρω ευαισθητοποίηση προσωπικού και κατασκηνωτών σχετικά με την εφαρμογή των μέτρων ατομικής υγιεινής.
 • Απολύμανση του κατασκηνωτικού χώρου μεταξύ των κατασκηνωτικών περιόδων από εξειδικευμένο συνεργείο καθαρισμού.

9. Φύλαξη αντικειμένων

 • Η κατασκήνωση διαθέτει ειδικό χώρο φύλαξης αντικειμένων αξίας (χρήματα, κινητά κλπ.). Σε περίπτωση μη παράδοσης αυτών, η κατασκήνωση δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν ζημία ή απώλειά τους.
 • Συστήνεται στους κατασκηνωτές να μη φέρνουν στην κατασκήνωση αντικείμενα μεγάλης αξίας.

10. Ανάρμοστη συμπεριφορά κατασκηνωτή

Η απρεπής συμπεριφορά καθώς και η άσκηση βίας απαγορεύονται. Η κατασκήνωση διατηρεί το δικαίωμα να απομακρύνει κατασκηνωτή η συμπεριφορά του οποίου θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια του ιδίου ή άλλων παιδιών, με παρακράτηση του ποσού που αναλογεί σύμφωνα με τους οικονομικούς όρους της εταιρίας. Σε αυτή την περίπτωση ο γονέας / κηδεμόνας θα πρέπει να παραλάβει το παιδί του με δικό του μεταφορικό μέσο.


11. Στελέχη

 • Το προσωπικό της κατασκήνωσης θα πρέπει να ακολουθεί πιστά το πρόγραμμα και τους κανόνες λειτουργίας της κατασκήνωσης, που έχει εγκριθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, όπως αυτό θα υλοποιείται από τον αρχηγό της κατασκήνωσης.
 • Η κατασκήνωση διατηρεί κάθε δικαίωμα να διακόψει τη συνεργασία με εργαζόμενο που δεν συμμορφώνεται με τον κανονισμό λειτουργίας της κατασκήνωσης.

12. Ιατρείο

Η κατασκήνωση διαθέτει υπερσύγχρονο ιατρείο με πλήρως οργανωμένο φαρμακείο, που λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως στελεχωμένο από έμπειρο γιατρό και δύο διπλωματούχες νοσηλεύτριες. Σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού απέχουμε μόλις 30 λεπτά από το Νοσοκομείο Πολυγύρου και 20 λεπτά απο το Κέντρο Υγείας του Αγίου Νικολάου.

 • Εφόσον ο ιατρός της κατασκήνωσης κρίνει απαραίτητη την προσωρινή ή οριστική αποχώρηση του παιδιού από την κατασκήνωση, τότε οι γονείς οφείλουν να το σεβαστούν και να ακολουθήσουν όλες τις απαραίτητες οδηγίες.
 • Σε περίπτωση που ο ιατρός της κατασκήνωσης κρίνει απαραίτητη τη μεταφορά του παιδιού σε νοσηλευτικό ίδρυμα για την παροχή επιπλέον ιατρικών υπηρεσιών, η μεταφορά πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον γονέα / κηδεμόνα του παιδιού.

* Για τους γονείς

  • Απαγορεύεται αυστηρά να φέρνετε στα παιδιά γλυκά και τρόφιμα που μπορεί να αλλοιωθούν και να γίνουν επικίνδυνα για την υγεία τους.
  • Τα παιδιά θα πρέπει υποχρεωτικά να παραδίδουν τυχόν φάρμακα που έχουν μαζί τους στο ιατρείο με την άφιξη τους στην κατασκήνωση.
  • Για την πλήρη ενημέρωση της κατασκήνωσης σχετικά με την υγεία του παιδιού, θα πρέπει υποχρεωτικά να αποσταλεί Δελτίο Υγείας υπογεγραμμένο από τον γιατρό & τον γονέα / κηδεμόνα.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Σε περίπτωση που υπάρχει κάτι σημαντικό στο ιατρικό ιστορικό του παιδιού, το Δελτίο Υγείας θα πρέπει να σταλεί άμεσα με την κράτηση θέσης, προκειμένου να αξιολογηθεί από τον γιατρό της κατασκήνωσης.

13. Λειτουργία κατασκήνωσης

Η κατασκήνωση πληροί και λειτουργεί σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της Κ.Υ.Α. Αριθ. Δ.22/οικ.37641/1450 (ΦΕΚ Β’ 2712/30.08.2016). Ο κανονισμός λειτουργίας της προσαρμόζεται πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα ασφαλείας που ορίζει το κράτος.


14. Ενημέρωση και εκπαίδευση

 • Το προσωπικό που θα εργαστεί στην κατασκήνωση θα πρέπει να είναι ενήμερο και ευαισθητοποιημένο σχετικά με τους κανόνες ασφαλείας και υγιεινής που αναγράφονται παραπάνω. Επίσης, όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι απόλυτα υγιείς προκειμένου να προσέλθουν για εργασία.
 • Οι γονείς / κηδεμόνες των κατασκηνωτών οφείλουν να διασφαλίσουν ότι το παιδί τους θα είναι απόλυτα υγιές κατά την είσοδό του στην κατασκήνωση.

15. Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων 

Η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας (Π.Δ.), γίνεται σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου της επιχείρησής μας, που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα μας.