Μέτρα για την ασφαλή λειτουργία της κατασκήνωσης!

Αγαπητοί γονείς και παιδιά, αγαπημένα μας στελέχη, συνεργάτες,

Η ασφάλεια και η υγεία των κατασκηνωτών και του προσωπικού μας παραμένει για εμάς πάντα η κύρια προτεραιότητα. Με αίσθημα ευθύνης προσαρμόζουμε τη λειτουργία μας στις νέες συνθήκες της ζωής όλων μας κατά τον βέλτιστο τρόπο.

Η κατασκήνωση Καλύβας, 45 χρόνια τώρα λειτουργεί με αίσθημα ευθύνης και ειλικρίνειας έχοντας ως κύριο μέλημα τη διαφύλαξη της υγείας και της αξιοπρέπειας όλων.


1. Εγγραφή κατασκηνωτών

Η εγγραφή των κατασκηνωτών πραγματοποιείται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας μας www.kalivas.net, ή τηλεφωνικά στα γραφεία μας 2310220502, 2310264202, 2310261025, μόνο από τους γονείς / κηδεμόνες. Με την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής, ο γονέας / κηδεμόνας λαμβάνει αυτόματα ένα αντίγραφο της αίτησής του, στο email που δήλωσε. Με την επιβεβαίωση της κράτησης και πριν την άφιξη του παιδιού στην κατασκήνωση, οι γονείς / κηδεμόνες θα πρέπει να αποστείλουν στην κατασκήνωση τα απαραίτητα έγγραφα που θα τους ζητηθούν. Δικαίωμα συμμετοχής στα κατασκηνωτικά προγράμματα, έχουν παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών.


2. Διαδικασία άφιξης και αναχώρησης των κατασκηνωτών

Η διαδικασία άφιξης και αναχώρησης των κατασκηνωτών θα πραγματοποιείται σε προγραμματισμένο ωράριο για το οποίο θα έχουν ενημερωθεί οι γονείς μερικές ημέρες νωρίτερα.

*Προσέλευση με ιδιωτικό ΙΧ

 • Η προσέλευση των κατασκηνωτών θα γίνεται σταδιακά και με προγραμματισμό ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.
 • Από εκεί με συνοδεία δική μας θα τακτοποιούνται στα σπιτάκια! Η είσοδος των Γονέων – Συνοδών στους χώρους της κατασκήνωσης δεν επιτρέπεται.
 • Κατά τη διαδικασίας προσέλευσης, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

*Προσέλευση με τα λεωφορεία της κατασκήνωσης

Λεωφορεία της κατασκήνωσης για τη μεταφορά των κατασκηνωτών θα υπάρχουν στην αρχή και στο τέλος της κάθε περιόδου.

 • Τα παιδιά θα πρέπει να φοράνε μάσκα καθώς εισέρχονται στο λεωφορείο.
 • Τα παιδιά θα πρέπει να τα συνοδεύει ένας γονέας – κηδεμόνας φορώντας υποχρεωτικά μάσκα στον τόπο παράδοσης. (λεωφορεία ή είσοδος κατασκήνωσης).

Δείτε ΕΔΩ τα δρομολόγια και τις σχετικές οδηγίες για την είσοδο.


(ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ 2022…)

ΕΛΕΓΧΟΣ Covid-19 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ

Συνεπώς, ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΟΝΟ μετά την θερμομέτρηση και εφόσον το παιδί / στέλεχος δεν έχει συμπτώματα Covid-19, όπως θα προκύπτει από

  1. ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ: αφορά τις τελευταίες 14 ημέρες πριν την άφιξη του παιδιού/στελέχους στην κατασκήνωση, συνεπώς θα πρέπει να συμπληρωθεί εντός 24 έως 48 ωρών από την ημέρα άφιξης! Κατεβάστε το εδώ. &
  2. ΕΚΤΥΠΩΜΕΝΗ βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος ελέγχου με RAPID TEST:

   που θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί εντός 24 έως 48 ωρών από την ημέρα άφιξης.3. Επισκεπτήρια γονέων & άδειες εξόδου

Για την ασφαλή λειτουργία της κατασκήνωσης

 • Το ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ενώ οι επισκέψεις των γονέων στην είσοδο της κατασκήνωσης θα γίνεται κατόπιν επικοινωνίας και μόνο στην περίπτωση που συντρέχει σοβαρός λόγος. 
 • Απαγορεύεται αυστηρά να φέρνετε στα παιδιά γλυκά και τρόφιμα που μπορεί να αλλοιωθούν και να γίνουν επικίνδυνα για την υγεία τους.
 • Δεν επιτρέπονται οι άδειες εξόδου των κατασκηνωτών.
 • Η παραλαβή των παιδιών, πραγματοποιείται μόνο από τους γονείς προσωπικά με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας.
 • Σε περίπτωση αποχώρησης με κάποιον τρίτο: Οι γονείς πρέπει να δώσουν εξουσιοδότηση / υπεύθυνη δήλωση με γνήσιο υπογραφής στο τρίτο πρόσωπο, αναγράφοντας το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό ταυτότητάς του, για να την παραδώσει στην κατασκήνωση. Επίσης θα πρέπει να έχουν ήδη υπογράψει τα ανάλογα έγγραφα που απαιτεί ο φορέας τους (ασφαλιστικό ταμείο ή ΟΑΕΔ) για να τα παραδώσουν στο άτομο που θα παραλάβει το παιδί τους.

*Για το γνήσιο υπογραφής δεν είναι πλέον απαραίτητη η μετάβαση στα ΚΕΠ, μπορείτε και ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο: www.gov.gr


4. Τηλεφωνική επικοινωνία

Για την επικοινωνία των γονέων με τους μικρούς μας κατασκηνωτές, μπορείτε να καλείτε στη γραμματεία της κατασκήνωσης, τις ώρες 10:00 – 11:00, 12:00 – 13:00 και 17:30 – 20:00. Οι κατασκηνωτές μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν για την επικοινωνία με τους γονείς τους τα καρτοτηλέφωνα της κατασκήνωσης.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

 • Η χρήση κινητού τηλεφώνου στον χώρο της κατασκήνωσης γίνεται με αποκλειστική ευθύνη του ίδιου του κατασκηνωτή και ουδεμία ευθύνη φέρει η κατασκήνωση, σε περίπτωση απώλειας ή ζημίας της συσκευής.

5. Κατασκηνωτικό πρόγραμμα

Η οργάνωση της κατασκηνωτικής ζωής προσαρμόζεται σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με επίκεντρο τη δημιουργία μικρών και σταθερών ομάδων κατασκηνωτών και προσωπικού σε όλο το φάσμα της διαμονής και των αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων. Η κατασκηνωτική δύναμη χωρίζεται σε μικρότερες σταθερές πληθυσμιακές ομάδες (ανά κοινότητα), οι οποίες παραμένουν σταθερές καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου.


6. Χώροι διαμονής κατασκηνωτών

 • Τα σπιτάκια της κατασκήνωσης έχουν συνολικό εμβαδόν περίπου 35 τ.μ. και είναι ειδικά διαμορφωμένα ώστε να τηρούν όλες τις υγειονομικές προϋποθέσεις και να επιτρέπουν τον συνεχή και πλήρη φυσικό αερισμό τους.
 • Τηρείται η απαιτούμενη απόσταση μεταξύ των κρεβατιών και τα παιδιά κοιμούνται σε διάταξη ύπνου «πόδια-κεφάλι».

7. Τραπεζαρία

Ο χώρος της τραπεζαρίας είναι ανοιχτός και επιτρέπει τον συνεχή και φυσικό αερισμό του.

 • Στο χώρο της τραπεζαρίας τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.
 • Η χρήση της τραπεζαρίας γίνεται από περιορισμένο αριθμό κατασκηνωτών ανά κοινότητα.

8. Βασικοί κανόνες υγιεινής

 • Η ατομική υγιεινή και το μπάνιο των παιδιών γίνεται καθημερινά βάσει προγραμματισμένου ωραρίου ανά ομάδα.
 • Συχνός αερισμός των χώρων και ιδιαίτερα των χώρων διαμονής.
 • Τοποθετημένες συσκευές αντισηπτικών σε διάφορα σημεία της κατασκήνωσης καθώς και επιπλέον συσκευές σαπουνοθήκης.
 • Καθημερινή καθαριότητα στα σπιτάκια από τους ομαδάρχες.
 • Οι κοινόχρηστοι χώροι υγιεινής, wc και ντους καθαρίζονται επιμελώς σε τακτά χρονικά διαστήματα, από το προσωπικό καθαριότητας της κατασκήνωσης.
 • Ανάρτηση σε εμφανή και συχνά επισκεπτόμενα σημεία, έντυπου ενημερωτικού υλικού (π.χ. αφίσες) για την υπενθύμιση και περαιτέρω ευαισθητοποίηση προσωπικού και κατασκηνωτών, σχετικά με την εφαρμογή των μέτρων ατομικής υγιεινής και πρόληψης μετάδοσης του νέου κορωνοϊού (υγιεινή χεριών, αναπνευστική υγιεινή, τήρηση αποστάσεων κτλ).
 • Απολύμανση του κατασκηνωτικού χώρου μεταξύ των κατασκηνωτικών περιόδων από εξειδικευμένο συνεργείο καθαρισμού.

9. Φύλαξη αντικειμένων

 • Η κατασκήνωση διαθέτει ειδικό χώρο φύλαξης αντικειμένων αξίας (χρήματα, κινητά κ.λ.π). Σε περίπτωση μη παράδοσης αυτών, η κατασκήνωση δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν ζημία ή απώλειά τους.
 • Συστήνεται στους κατασκηνωτές να μη φέρνουν στην κατασκήνωση αντικείμενα μεγάλης αξίας.

10. Ανάρμοστη συμπεριφορά κατασκηνωτή

Η κατασκήνωση διατηρεί το δικαίωμα να απομακρύνει κατασκηνωτή, η συμπεριφορά του οποίου θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια του ιδίου ή άλλων παιδιών, με παρακράτηση του ποσού που αναλογεί σύμφωνα με τους οικονομικούς όρους της εταιρίας.


11. Στελέχη

 • Το προσωπικό της κατασκήνωσης θα πρέπει να ακολουθεί πιστά το πρόγραμμα και τους κανόνες λειτουργίας της κατασκήνωσης που έχει εγκριθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, όπως αυτό θα υλοποιείται από τον αρχηγό της κατασκήνωσης.
 • Δεν επιτρέπονται οι έξοδοι των στελεχών, από τον κατασκηνωτικό χώρο.
  Η κατασκήνωση διατηρεί κάθε δικαίωμα να διακόψει τη συνεργασία με εργαζόμενο που δεν συμμορφώνεται με τον κανονισμό λειτουργίας της κατασκήνωσης.

12. Ιατρείο

Η κατασκήνωση διαθέτει υπερσύγχρονο ιατρείο με πλήρως οργανωμένο φαρμακείο, που λειτουργεί επί 24ώρου βάσεως στελεχωμένο από έμπειρο παιδίατρο και τρείς διπλωματούχες νοσηλεύτριες. Σε περίπτωση έκτακτου περιστατικού απέχουμε μόλις 30 λεπτά από το Νοσοκομείο Πολυγύρου και 20 λεπτά απο το Κέντρο Υγείας του Αγίου Νικολάου.

 • Εφόσον ο ιατρός της κατασκήνωσης κρίνει απαραίτητη την προσωρινή ή οριστική αποχώρηση του παιδιού από την κατασκήνωση, τότε οι γονείς οφείλουν να το σεβαστούν και να ακολουθήσουν όλες τις απαραίτητες οδηγίες.
 • Σε περίπτωση που ο ιατρός της κατασκήνωσης κρίνει απαραίτητη τη μεταφορά του παιδιού σε νοσηλευτικό ίδρυμα για την παροχή επιπλέον ιατρικών υπηρεσιών, η μεταφορά πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον γονέα / κηδεμόνα του παιδιού.

*Για τους γονείς

 • Τα παιδιά θα πρέπει υποχρεωτικά να παραδίδουν τυχόν φάρμακα που έχουν μαζί τους, στο ιατρείο, με την άφιξη τους στην κατασκήνωση.
 • Για την πλήρη ενημέρωση της κατασκήνωσης σχετικά με την υγεία του παιδιού, θα πρέπει υποχρεωτικά να αποσταλεί το Δελτίο Υγείας (υπογεγραμμένο από τον γιατρό & τον γονέα / κηδεμόνα) τουλάχιστον 20 ημέρες πριν από την άφιξη του κατασκηνωτή.
 • Απαγορεύεται αυστηρά να φέρνετε στα παιδιά γλυκά και τρόφιμα που μπορεί να αλλοιωθούν και να γίνουν επικίνδυνα για την υγεία τους.

13. Ύποπτο κρούσμα COVID-19

Σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος ακολουθούμε κατά γράμμα όλες τις κατευθύνσεις και εντολές που περιγράφονται με λεπτομέρεια στην εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. (ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ 2022)


14. Ενημέρωση και εκπαίδευση

 • Το προσωπικό που θα εργαστεί στην κατασκήνωση, θα πρέπει να είναι ενήμερο και ευαισθητοποιημένο σχετικά με τους κανόνες ασφαλείας και υγιεινής που αναγράφονται παραπάνω. Επίσης, όλοι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι απόλυτα υγιείς προκειμένου να προσέλθουν για εργασία.
 • Οι γονείς / κηδεμόνες των κατασκηνωτών οφείλουν να διασφαλίσουν ότι το παιδί τους θα είναι απόλυτα υγιές κατά την είσοδό του στην κατασκήνωση.

15. Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων 

Η επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας (Π.Δ.), γίνεται σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου της επιχείρησής μας, που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα μας www.kalivas.net, στην οποία και παραπέμπουμε.